Komende dagen wordt de aangevoerde lucht steeds kouder waardoor ook de sneeuwkansen stijgen. Vooral in het weekend kan de neerslag soms in vaste vorm vallen en kleurt het landschap her en der wit. Het begin van serieus winterweer?

Nederland bevindt zich momenteel onder de vleugels van een hogedrukgebied waardoor we met een kalm weerbeeld te maken hebben. Wel is het vochtig waardoor voor de zon weinig ruimte is.

Tijdens de nacht ontstaat gemakkelijk nevel en mist en overdag is het vooral de bewolking die voor het grijze weerbeeld zorgt.

Wisselvalliger

Morgen trekt in afzwakkende vorm een storing van west naar oost over het land waardoor het af en toe regent. Grote hoeveelheden worden niet verwacht en na passage van de regenzone kan de zon zich af en toe laten zien.

Richting het weekend krijgt een actief lagedrukgebied boven de Noordzee steeds meer grip op ons weer en vallen vooral vrijdag van tijd tot tijd buien. Met een kouder wordende bovenlucht neemt de kans op hagel en een vlok natte sneeuw toe.

In het weekend (natte) sneeuw

Zaterdag valt in eerste instantie alleen in het het noorden en westen af en toe regen. In de loop van de dag breidt de neerslag zicht uit en in de avond en nacht zal het op de meeste plaatsen regenen.

Neerslagkaart voor komend weekend. Bron: WXCHARTS

Met het overtrekken van de neerslag wordt de lucht steeds kouder en met name landinwaarts kan de regen steeds vaker overgaan in natte sneeuw en mogelijk zelf even droge sneeuw. Tot een mooi gesloten sneeuwdek lijkt het niet te komen, maar met het openen van de gordijnen zondagochtend kan het buiten lokaal wel een beetje wit ogen.

Voor de winterliefhebbers een fijn vooruitzicht, maar een lang leven heeft de winterse speldenprik niet. Na het weekend wordt zachtere lucht vanaf zee aangevoerd en valt van tijd tot tijd regen.

One Response to Stijgende sneeuwkansen