De lucht is al een tijdje blauw en de zon schijnt nagenoeg onafgebroken. Toch speelt zich op de weerkaarten al een week van alles af. Storingen komen steeds dichterbij met uiteindelijk onweersbuien tot gevolg.

Het is droog en de natuur snakt inmiddels naar water. Ook dit weekend is dat niet anders. De temperatuur gaat zelfs weer wat omhoog met vandaag maxima van 25 graden op de Wadden tot een graad of 30 in het zuidoosten. Morgen lijkt de warmste dag van de week te worden met 27 graden aan de westkust tot lokaal 31 in het binnenland. De aangevoerde lucht wordt tegelijkertijd vochtiger waardoor de tropische temperaturen als onaangenaam ervaren kunnen worden.

Zondag kruipt een vore (storing) dichterbij en kunnen vooral in het zuiden al enkele buien vanuit België ons land binnentrekken. Meer buien staan voor de avond en nacht naar maandag op het programma. Gebieden met onweersbuien die eerder op de dag al in Frankrijk zijn ontstaan trekken dan van noord naar zuid over het land. Het kan daarbij soms stevig onweren en plaatselijk vallen de nodige millimeters.

Maandag en dinsdag worden twee broeierige dagen met maxima van 25 tot 30 graden. Op beide dagen kunnen zware onweersbuien ontstaan, maar is het nog lastig aan te geven waar de zwaarste exemplaren vallen. Aan de hand van de laatste berekeningen lijkt wel het hele land kans te maken op regen, maar met dergelijke situaties zullen de verschillen in neerslaghoeveelheid van plaats tot plaats sterk uiteenlopen. De buien kunnen naast lokaal flinke neerslagsommen en hevig onweer ook windstoten en hagel produceren.

De dagen daarna lijken weer overwegend droog te verlopen waarmee de uitdroging van de grondlaag een vervolg krijgt. De buien zullen de droogte dan ook slechts minimaal verlichten. Oftewel, een druppel op de gloeiende plaat.