Het huidige zomerse weertype weet voorlopig van geen wijken. De zon blijft komende tijd overuren maken en regen wordt tot in elk geval het weekend niet verwacht. Mogelijk dat zich volgende week aan het eind van de dag een onweersbui weet te ontwikkelen.

Een uitloper van een Azorenhoog ligt tot onze omgeving en is voorlopig niet van plan te verdwijnen. Boven land is de luchtdruk iets lager dan boven zee wat in een aanlandige wind resulteert.

Ondanks de ongunstige windrichting weet zomerse warmte toch Nederland te bereiken. Als we kijken naar waar onze luchtsoort vandaag komt dan zien we dat dit vanuit het noorden van Afrika is. Via de Atlantische Oceaan en de Noordzee komt deze inmiddels iets afgekoelde lucht aan in onze contreien.

Satellietbeeld van Nederland ©️EOSDIS NASA

Overdag wordt het met uitzondering van de kustgebieden 25 graden en warmer, maar in een smalle kuststrook is het door de wind van zee met een graad of 18 wel gedaan.

Mogelijk onweer

Na het weekend lijkt de stroming naar het zuiden te draaien en kan warmere en tegelijkertijd vochtigere lucht de Benelux bereiken. In de middag zullen flinke stapelwolken ontstaan en een lokale onweersbui is dan niet uit te sluiten.