Na een lange wisselvallige periode gaat het weer eindelijk uit een ander vaatje tappen. De komst van een omvangrijk hogedrukgebied zal bij ons voor langere tijd stabiel en aangenaam voorjaarsweer opleveren.

In de noordelijke helft van het land is de weersverbetering vanaf vandaag al merkbaar, maar in het zuiden moet men nog even door de zure appel bijten. Een actieve neerslagzone zal daar later vandaag lange tijd tot stilstand komen en pas in de loop van morgen zuidwaarts wegtrekken. In die hoek kan dan opnieuw veel neerslag vallen en tot lokale wateroverlast zorgen.

Morgen krijgt een hogedrukgebied de regie in handen en zal in grote delen van Centraal -en West Europa een langere tijd voor stabiel voorjaarsweer gaan zorgen. De temperatuur ligt daarbij gemiddeld genomen rond een graad of 20 en de zon schijnt regelmatig.

Na een slechte start van mei dus een flinke weersverbetering aanstaande. Neerslag hoeven we voorlopig niet meer te verwachten. Pas na volgend weekend lijken de neerslagkansen toe te nemen, maar dat is nog ver weg.