Hoogzomerse taferelen behoren alweer even tot het verleden. Een nieuwe uitbraak met zomerweer is nergens te bespeuren op de weerkaarten en het lijkt bij tijd en wijle zelfs herfstachtig te worden.

Wie van zomerweer houdt zit deze zomervakantie verkeerd in eigen land. Met een westelijke aanvoer worden telkens wolkenvelden, regen en buien aangevoerd. Ook zijn de temperaturen met een westelijke aanvoer gematigd. Een blik op de weerkaarten brengt weinig verbetering op termijn. Sterker nog, we gaan een natte en koele periode tegemoet.

De weermodellen schotelen ons een herfstachtig weerbeeld voor. Vandaag en komende dagen is er vrij veel bewolking en valt soms wat regen. De maxima fluctueren tussen 19 en 22 graden en tijdens de nacht rond een graad of 16.

Vooral vanaf het weekend krijgen we veelvuldig met regen te maken en lijkt de weeksom tot boven 100 millimeter uit te komen. De zon laat veelal verstek gaan waardoor de temperatuur moeite krijgt om überhaupt nog boven 20 graden uit te komen. Uiteraard kan het in augustus nog alle kanten op, al zijn de modellen die ultra lang vooruit rekenen niet heel positief gezind.