Na een reeks met wisselvallige dagen knapt het weerbeeld tijdens Koningsdag flink op. Nederland komt dan onder de vleugels van een hogedrukgebied te liggen. Veel zon en aanzienlijk hogere middagtemperaturen zullen het een vrij aangename dag maken.

Het is deze werkweek tot nu toe ronduit koud en wisselvallig, maar daar komt verandering in. Morgen kan ons met een naar zuidoost draaiende wind eindelijk weer wat warmere lucht bereiken. De ochtend start nog wel koud met her en der een graadje vorst, maar tijdens de ochtend zal de zon de boel snel opwarmen. In de middag lopen de maxima uiteen van 12 graden in het noorden tot 15 in het zuidoosten.

Tot halverwege de middag is het droog en overwegend zonnig, maar daarna neemt de bewolking snel toe. In de loop van de avond gaat het van het zuidwesten uit regenen, maar op de meeste plaatsen zijn de festiviteiten dan al afgelopen.

Vrijdag verloopt vervolgens weer grijs en nat, maar vanaf het weekend lijken we over te schakelen op stabiel voorjaarsweer. De temperatuur klimt gestaag verder uit het dal en komt zondag al rond een graad of 17 uit. Helaas zinspelen de weermodellen voor de periode na maandag alweer op een forse daling van de temperatuur, maar lijken de neerslagkansen ditmaal klein te blijven.