Het weekend verloopt hoogzomers met veel zon en maxima oplopend tot ruim 30 graden. Voorlopig lijkt dit wel de laatste warmtepiek, vanaf maandag wordt de aangevoerde lucht beduidend koeler en duiken de maxima tot onder de zomerse 25 graden.

De zon maakt deze maand overuren en ook dit weekend komen er weer een flink aantal zonuren bij. Volgende week komen we onder invloed van een stevige westenwind en gevoelig koelere lucht terecht. Uit die hoek komt naast koelte ook meer vocht het land in. Bewolking en later zelfs regen lijken dan ook koers te zetten richting de lage landen. Wel zullen de eerste dagen van de nieuwe werkweek overwegend droog en vrij zonnig verlopen.

Vanaf woensdag trekt de westelijke wind aan en trekken regelmatig wolkenvelden over. Soms valt regen of een bui, maar grote hoeveelheden om de droogte de kop in te drukken worden niet verwacht. De maxima komen de gehele week tussen 20 en 25 graden te liggen. Geen zomerse hoogstandjes, maar voor menigeen ideale temperaturen. Door de aanwezige bewolking kan het tijdens de nachten lastiger afkoelen waardoor de minima vrij hoog zijn.