We hebben er lang op moeten wachten, maar staan aan de vooravond van een stabiele zomerse periode. De temperatuur loopt na het weekend op tot ruim 25 graden en het is daarbij zonnig en droog.

De meteorologische zomer ging fris en nat uit de startblokken, maar nu de astronomische zomer begint lijkt de maand zich flink te herpakken. Tot zaterdag is het nog even door de zure appel bijten met vooral morgen perioden van regen en koelte.

Vanaf zondag kruipt een sterk hogedrukgebied dichterbij waardoor neerslag op ruime afstand blijft. De wind zoekt daarbij de oosthoek op waarmee warme continentale lucht wordt aangevoerd. De gehele werkweek lijkt zomers te verlopen met maxima van 23 graden in het noordwesten tot 28 in het zuidoosten. De warmste dag lijkt vooralsnog woensdag te worden met landinwaarts lokaal misschien wel 30 graden.

In het weekend en daarna lijkt het wat koeler te worden, maar blijven de neerslagkansen klein. Echter kan er tot die tijd nog vanalles gebeuren op de weerkaarten en zou een voortzetting van warm zomerweer ook mogelijk kunnen zijn.