Een zuidelijke stroming brengt vanuit Zuid-Europa behoorlijk zachte lucht richting Nederland. Het weerbeeld is daarbij overwegend vriendelijk met regelmatig ruimte voor de zon. Wel moeten we morgen nog even door de zure appel heen bijten.

De oktobermaand brengt doorgaans onstuimig weer met zich mee, maar dat valt vooralsnog mee. Wel is er regelmatig regen gevallen, maar met temperaturen tussen 15 en 20 graden was het alles behalve koud. De nachten verliepen daarentegen wel geregeld fris met minima beneden 5 graden en lokaal een graadje vorst aan de grond.

Komende dagen wordt met zuidelijke winden een nieuwe portie zeer zachte lucht naar Nederland geblazen. Daarin wordt het vooral vanaf vrijdag zeer zacht met op grote schaal maxima rond een graad of 20.

Tot het zover is krijgen we morgen nog te maken met een regenzone. Dit is de voorste begrenzing van de warme luchtsoort. Richting het weekend knapt het weerbeeld op en is het vriendelijk najaarsweer. Daarmee is het perfect weer voor bijvoorbeeld een herfstwandeling. De natuur is er vroeg bij als het gaat om herfstkleuren. Ook paddenstoelen zijn na het regenachtige begin van oktober massaal te bewonderen.