We hebben deze maand al af en toe van het voorjaar kunnen genieten, maar vanaf de nieuwe werkweek slaat het weer drastisch om. Koude lucht bereikt ons land en de wind trekt fors aan.

Vanaf morgen is het voorlopig weer gedaan met het voorjaarsweer. Gisteren werd het plaatselijk nog zomers warm, maar vandaag leveren we al aanzienlijk in qua temperatuur. Met gemiddeld 15 graden en een mix van wolken en zon is het overigens geen verkeerd weer voor halverwege april.

Morgen start nog met wat zon, maar al snel neemt op nadering van een actief koufront vanuit het westen de bewolking toe. Tegelijkertijd trekt de wind fors aan en haalt vooral in de kustgebieden al flink uit. In de middag schuift een gebied met felle buien van west naar oost over het land. Hierbij komt het naast regen ook tot zware windstoten, onweer en mogelijk hagel. Het kwik komt met moeite rond 10 graden uit, maar tijdens buien is het slechts een graad of 5. Vooral de windstoten zijn een aandachtspunt en kunnen in de middag tot diep landinwaarts voorkomen. Er geldt daarom vanaf 13:00 uur een code geel voor het hele land.

Ook de dagen daarna blijft de wind prominent aanwezig en draait wat meer naar de noordhoek. Voorjaarswarmte hoeven we voorlopig dus niet meer te verwachten, eerder toenemende kansen op nachtvorst.