Het lange Paasweekend staat voor de deur en met de aanwezigheid van een hogedrukgebied lijkt het behoorlijk zonnig te worden. Bij een zwakke oostelijke bries wordt het ’s middags een aangename 15 tot 20 graden.

Een schitterend kleurenspel boven de A1 thv Hoevelaken. Foto: Stephan van Loon

Het licht wisselvallige weer van afgelopen dagen zijn we kwijtgeraakt. Door stijgende luchtdruk in onze omgeving is de bewolking afgelopen nacht naar Duitsland verdreven. Dit proces leverde gisteren nog een spectaculaire zonsondergang op.

De zone met het gesloten wolkendek trok in de avond snel oostwaarts, maar op middelbaar niveau en op grote hoogte hingen nog enkele plukken bewolking. Daarnaast was er een aanzienlijke concentratie Saharastof in de atmosfeer waardoor de ondergaande zon een waar kleurenpalet tevoorschijn toverde.

Veel zon en aangenaam, later licht wisselvallig

Komende dagen schijnt de zon uitbundig en vooral zondag kan wel eens de zonnigste dag van de week worden. Tot de Paasdagen doet de temperatuur er dagelijks een paar graden bij en ligt op zowel Eerste als Tweede Paasdag rond een graad of 18. In het zuidoosten kan het zelf 20 graden worden.

Na het lange weekend neemt de invloed van het eerdergenoemde hoog af en komen storingen dichterbij. De zon zal niet helemaal verdwijnen, maar moet het toneel delen met wolkenvelden waaruit soms regen valt. De temperaturen blijven rond of iets boven de langjarig gemiddelden liggen.