Er staat ons een vriendelijke zomerweek te wachten met droge en zonnige condities. Met maxima oplopend naar 25 graden is het volop genieten. Volgend weekend komt de aanvoer van tropische lucht op gang.

Het was deze zaterdag nog even door de zure appel bijten, maar vanuit het zuiden komt de zon er steeds vaker bij. De opmars naar een week met volop zomerweer. Wat in juli en de eerste decade van augustus maar niet wilde lukken, lijkt door een verandering in de druksystemen nu wel te gaan gebeuren.

De aanhoudende westenwind wordt verruilt voor een oostelijke wind waarmee droge en warme lucht uit kan vloeien over onze omgeving. Zon en vriendelijke stapelwolken wisselen elkaar in de middag af en het blijft droog. Tot en met vrijdag liggen de maxima veelal tussen 22 graden in het noorden tot 26 in het binnenland.

Volgend weekend zoekt de wind een zuidelijke richting op en kan zeer warme lucht vanuit Spanje en Frankrijk ons bereiken. De temperaturen schieten dan omhoog en lokaal kan het met de huidige berekeningen tot een hittegolf komen. Verder valt op dat de nachten erg zwoel zullen verlopen met minima die niet lager uitkomen dan 20 graden.

Omslagfoto: Nog geen strandweer | eigen archief