Het voorjaar is vrij koel en wisselvallig uit de startblokken gekomen, maar na het weekend lijken we over te schakelen op stabiel voorjaarsweer. De temperatuur gaat dan flink in de lift en de zon zal veelvuldig te zien zijn.

Tot nu toe verloopt de lente relatief koel en ronduit wisselvallig. Maart leverde aanzienlijk meer neerslag op dan normaal en ook april zit nu al aan de klimatologische maandhoeveelheid qua regen. De temperatuur heeft tot nu toe weinig hoogstandjes laten zien. In de nacht kwam het eerder deze maand nog driemaal tot vorst, maar ongebruikelijk is dat voor begin april niet.

Komende dagen blijven we te maken houden met regenstoringen en buien die over het land trekken. Tussendoor is er soms ruimte voor de zon. De temperatuur ligt daarbij rond een graad of 12 á 13.

Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk in onze contreien en wordt de neerslag steeds verder onderdrukt. De zon laat zich wat vaker zien en met een graad of 14 begint het buiten al iets meer als voorjaar aan te voelen.

Na het weekend schakelen we over op droog en warm voorjaarsweer. Een hogedrukgebied in onze omgeving houdt storingen op geruime afstand en zorgt voor een aflandige wind. De aangevoerde lucht wordt steeds warmer en vanaf dinsdag kan het in het binnenland al 20 graden worden. Later in de week komt in Limburg zelfs de zomerse 25 graden binnen handbereik.