Het zomerweer keert deze week kortstondig terug met dinsdag landinwaarts misschien wel een tropische dag. In de avond wordt de hitte alweer verdreven door stevige onweersbuien.

De zomer vordert gestaag, maar echte hoogtepuntjes kent dit seizoen nog niet. De eerste week van juli verliep koel en wisselvallig, net zoals juni grotendeels verliep. Komende dagen komt daar tijdelijk verandering in.

Vandaag was het met gemiddeld 21 graden al iets warmer, maar de echte warmte arriveert komende 24 uur. Morgen loopt in bijna het hele land het kwik op naar 25 tot 29 graden. Lokaal kan de tropische waarde aangetikt worden. In het uiterste noorden en noordwesten liggen de maxima aanzienlijk lager met een graad of 22. Er is een mix van wolken en zon en het blijkt overdag naar verwachting droog.

In de avond komt een koufront dichterbij waarop forse onweersbuien gaan onstaan. Deze trekken mogelijk als buienlijn van zuidwest naar noordoost over het land. Bij de buien kan het soms flink tekeer gaan met veel regen, fors onweer, hagel en zware windstoten.

De dagen daarna zakt de temperatuur weer terug naar het dal met op zaterdag nog maar 18 graden. Het blijft daarbij wisselvallig. Mogelijk dat de zomer na het weekend een nieuwe poging onderneemt.