De winter is meteorologisch gezien sinds 1 maart ten einde, maar laat zich komende dagen toch nog even zien. Tot vrijdag valt regelmatig (natte) sneeuw en daarmee is het voorjaar ver te zoeken.

Wie vanmorgen in het zuiden de gordijnen opende zag een witte wereld. Een neerslagzone bracht daar enkele uren sneeuw waarvoor code oranje uitgegeven was. Inmiddels heeft de zone ons land verlaten en breekt op steeds meer plaatsen de zon af en toe door.

De sneeuw van vanochtend behoort bij een langgerekte golvende band met neerslag en zwabbert daardoor van noord naar zuid over de Benelux. Vanavond en vannacht trekt de zone weer wat noordwaarts en brengt opnieuw sneeuw in Limburg, Brabant en Zeeland. Ook het midden van het land lijkt ditmaal wat mee te pakken van de winterse neerslag. Op uitgebreide schaal kan 2 tot 5 cm sneeuw vallen. Mogelijk dat de sneeuw in het zuiden van Limburg over gaat in regen door de aanvoer van iets zachtere lucht.

Morgen verloopt vervolgens droog en de aangevoerde zachtere lucht zal het sneeuwdek snel doen smelten. Toch heeft de winter nog niet zijn laatste adem uitgeblazen; ook vrijdag lijkt een koude en mogelijk sneeuwrijke dag te worden. De onzekerheid is nog groot en daarom zal daar morgen meer over geschreven worden.

Waar de modellen wel eensgezind over zijn is dat na het weekend zachte lucht vanuit Frankrijk aangevoerd wordt. De temperatuur gaat dan flink in de lift met maxima tussen 10 en 15 graden.