De meteorologische lente mag dan aangebroken zijn, de atmosfeer moet daar nog niks van weten. Koude lucht ligt deze week boven Nederland en van tijd tot tijd valt regen en (natte) sneeuw.

Dat koude lucht Nederland heeft veroverd bleek vanochtend wel. In Groningen begon de dag met een laagje sneeuw. Elders bleef het bij wat regen. Het kwik loopt vandaag op naar een graad of 5 en daarmee is het al merkbaar kouder dan afgelopen dagen.

Komende dagen trekken regelmatig neerslaggebieden over het land waarbij het vooral morgen een tijdje kan gaan sneeuwen. De ochtend start met regen, maar gedurende de dag daalt het kwik geleidelijk richting het vriespunt en krijgt de neerslag steeds vaker een vast karakter. Vooral in de hogere delen van Nederland kan het landschap eventjes wit kleuren, elders lijkt de bodemwarmte van negatieve invloed te zijn op het ontstaan van een sneeuwdekje.

Tot het weekend blijft het licht winters met een afwisseling van regen en natte sneeuw. Het vriest tijdens de nachten veelal licht en overdag komen de maxima rond 3 graden uit. Vanaf zaterdag komt vanuit het zuidwesten zachtere lucht opzetten.