De meteorologische zomer mag dan al voorbij zijn, toch breekt een periode met zomerweer aan. De zon schijnt vrijwel onafgebroken en de temperatuur schiet omhoog.

We hebben er even op moeten wachten, maar een stabiele zomerweek lijkt aanstaande. Vandaag is nog een overgangsdag met veel bewolking, lokaal een spat regen en gematigde temperaturen. Al is het met 22 graden lang niet meer zo koel als voorgaande periode.

Morgen wordt de aanwezigheid van een hogedrukgebied steeds beter zichtbaar en uit zich dat in een steeds zonniger wordend weerbeeld. Het wordt in de middag opnieuw een graad of 22.

Vanaf maandag barst de zomer dan echt los. Tot tenminste vrijdag zal de zon van opkomst tot ondergang uitbundig schijnen en komen de maxima tussen 25 graden aan zee tot 30 in het zuidoosten te liggen.

Zoals het nu lijkt verliest het hogedrukgebied vanaf volgend weekend zijn grip op ons weerbeeld. Storingen en koelere lucht kruipen dan snel weer dichterbij. Tot die tijd kan dus volop genoten worden van het zomerweer.