Na een reeks zonnige dagen is het vandaag en deels morgen even wat minder. Soms valt wat regen, maar verbetering is in zicht. Vanaf woensdagmiddag keert het zonovergoten weer overal terug en blijft het droog. Wel doet de temperatuur geleidelijk een stapje terug.

Nederland ligt momenteel tussen twee hogedrukgebieden in waar zich bewolking en lichte regen ophouden. Vooral in de westelijke helft valt af en toe regen, maar grote hoeveelheden staan niet op de planning.

Morgen begint in de zuidelijke helft grijs, terwijl in het noorden de zon al uitbundig schijnt. Een nieuwe kern van hoge druk krijgt steeds meer invloed op ons weer. Vanuit het noordoosten wordt de aangevoerde lucht droger en zal de bewolking uiteindelijk overal verdwijnen. De nacht naar donderdag verloopt helder waardoor het licht gaat vriezen.

Vanaf donderdag breekt een reeks zonovergoten dagen aan. Wel wordt de aangevoerde lucht kouder. Wordt het donderdag en vrijdag nog 11 graden; in het weekend stokt het kwik al rond een graad of 6. Er lijkt zich tevens een langere periode met nachtvorst aan te dienen.