Start van Weernieuws.info

Op 2 januari 2021 is het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK) en tevens de website gelanceerd. Het betreft een eenmanszaak waarbij bepaalde zaken uitbesteed worden aan derden.

Waarom deze website?

De website is een idee en uitwerking van Stephan van Loon, tevens de oprichter van Weernieuws.info en eerdere weergerelateerde websites. Berichtgeving vond eerder plaats via blogs, maar om meer professionaliteit uit te stralen is deze website in het leven geroepen.

Eigen content

Op de website is alle content (met uitzondering van de "opensource" teksten van KNMI) door en voor Weernieuws.info geschreven. Voor beeldmateriaal maakt de redactie gebruik van een eigen archief, ingezonden foto's en uit een beeldbank met Creative Commons 2.0 licentie.

Ontwikkelde producten

Voor de website zijn enkele modules ontwikkeld zoals weerkaarten, het actuele weer en de waarschuwingensectie. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van speciaal voor Weernieuws.info ontwikkelde scripts en software.

Data van derden

Om de weerkaarten, het actuele weer en de waarschuwingensectie te voeden wordt gebruikt gemaakt van data geleverd door derden. Voor de weersverwachting maakt de website gebruik van data afkomstig van YR.no. Voor het actuele weer en de waarschuwingen wordt data van het KNMI gebruikt.

Non-profit

Weernieuws.info is een non profit bedrijf zonder winstoogmerk en zonder commerciële intenties een maatschappelijk doel na te streven. Inkomsten zoals donaties zullen worden gebruikt ter bevordering van de doorontwikkeling van de website en producten.