Na het zeer warme slot van februari en een voortvarende start van de maartmaand krijgen we komende dagen met een beduidend kouder weertype te maken. Overdag wordt het slechts 5 graden en tijdens de nachten gaat het licht tot matig vriezen.

Voorjaarsachtige temperaturen zitten er na vandaag voorlopig niet meer in. Daarmee doet maart net als in andere jaren zijn naam eer aan en roert zijn staart. Droog blijft het daarbij wel, al lijken er donderdag enkele buien over het land te trekken.

De buien worden veroorzaakt door een koufront wat tevens de begrenzing is tussen de warme en koude lucht. De wind draait na passage van het front van een oostelijke richting naar een noord tot noordwestelijke richting en is meest matig van kracht.

Zonnig, maar fris

Na donderdag blijft onze regio onder de vleugels van een krachtig hogedrukgebied liggen en is het naast het frisse weer wel zonnig en droog. De nachten verlopen helder en daardoor zal het op uitgebreide schaal licht tot matig gaan vriezen.

Wanneer de warme lucht Nederland weer weet te vinden is nu nog niet te zeggen. De weermodellen geven hier tot 14 dagen vooruit nog geen serieuze signalen voor af.